Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Töltelék
A tésztát összeállítjuk: a lisztet, a dióval, a sütőporral, a cukorral, a sóval elkeverjük, belekockázzuk, a vajat és összemorzsoljuk. Ezt végezhetjük kézzel vagy géppel is. A végén hozzádolgozzuk a tojást és 1 evőkanál tejfölt, és ezek segítségével összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk és hűtőszekrényben fél órát pihentetjük. Addig elkészítjük a tölteléket: Az almákat meghámozzuk, majd almareszelőn lereszeljük az almahúst a csutka kivételével. A reszelt almát a cukorral, fahéjjal 8–10 percig összefőzzük. A cukor olvadjon meg és kicsit párolódjon el a leve is. A tésztát a hűtőből kivesszük és kettéosztjuk. Lisztezett felületen egy 26-os kapcsos tortaforma méretű kört nyújtunk belőle, amit a sütőpapírral bélelt forma aljára fektetünk. Búzadarával és a dió felével megszórjuk, majd rásimítjuk az almás tölteléket. A töltelékre ismét dió kerül. A tészta másik felét is kör alakúra nyújtjuk, befedjük vele a tölteléket, majd alaposan megszurkáljuk. Vízzel elkevert tojássárgájával megkenjük.
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt, pirosodásig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás