Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A muffinokhoz:
A csokikrémhez:
1. Elkészítjük a muffinokat: a puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és kihabosítjuk. Hozzáadjuk a vizet is, elkeverjük, majd beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet is. Az így kapott masszát kettéosztjuk, és az egyik feléhez hozzáadjuk az 1 evőkanál cukrozatlan kakaóport, és elkeverjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és muffinpapírokkal béleljük ki a muffintepsi mélyedéseit. A masszát felváltva adagoljuk: előbb egy kanál sárga masszát kanalazunk a mélyedésekbe, majd erre egy kanál barna masszát, majd ismét sárga masszát, és így tovább, míg a mélyedés kb. 2/3-áig érünk. Sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával teszteljük. Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl.
3. A csokikrémhez az étcsokoládét megolvasztjuk, és félretesszük hűlni. (De nem szabad visszadermednie!). A puha vajat kihabosítjuk az extra finom porcukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már kihűlt csokoládét és a mascarponét, és habverővel összekeverjük. Habzsákba töltjük, és feldíszítjük a muffinokat a csokikrémmel.
A hozzávalók 16 darabhoz elegendőek.
Recept nyomtatás vagy megosztás