Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni. Amikor felforr, hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel. A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük, és összedolgozzuk. Csak addig morzsoljuk, míg forgácshoz hasonló tésztát nem kapunk. Vigyázzunk, a tészta ne álljon össze! Kivajazott és lisztezett közepes méretű tepsibe szórjuk a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk, majd erre öntjük a meggyszószt, végezetül a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 30–35 percig sütjük (légkeveréses sütő).
Recept nyomtatás vagy megosztás