Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Öntsük a zabpelyhet egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd kapcsoljuk be és zúzzuk finomra. Ha nincs gyorsvágó gépünk, daráljuk meg kávédarálón, vagy vásároljunk zabpehely lisztet. Ha már a pelyhek kisebb darabokra törtek, tegyük hozzá a kisebb darabokra felvágott vajat, sót, cukrot és a liszttel összekevert szódabikarbónát. Jól dolgozzuk össze, majd öntsük az egészet egy lisztezett deszkára. Gyúrjuk át jól, hogy sima tésztát kapjunk, és utána tegyük a hűtőbe fél órára. Nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra, majd szúrjuk ki különböző alakú kiszúrókkal. Én a kocka alakzatot fém teatartó segítségével készítettem. Tegyük egymás mellé sütőpapírral borított sütőlemezre, majd előmelegített sütőben 150 fokon süssük 15–20 perc alatt pirosra. Ha elkészült, szedjük át egy rácsra, és hagyjuk kihűlni. Fém vagy üvegedénybe téve szép dísze is lehet konyhánknak, de benne sokáig el is tartható.
Recept nyomtatás vagy megosztás