Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
kb. 1,5 liter szörphöz
Az almalevet, a vizet, a citromlevet és -héjat, valamint a cukrot egy nagy lábosba tesszük, és állandó kevergetés mellett addig forraljuk, amíg az oldat tiszta nem lesz.
Ezután belekeverjük a friss köszvényfű, és kb. 5 percig főzzük a keveréket.
Hagyjuk kihűlni, és az intenzívebb íz érdekében a szirupot egy éjszakán át állni hagyjuk.
Egy kávéfilteren vagy tiszta gézkendőn átszűrjük, és kiforrázott üvegekbe töltjük.
Hideg, szénsavas ásványvízzel és néhány szelet citrommal a legfinomabb.
Tipp: A réti szirup nagyszerűen eláll a kamrában, és jól lezárva legalább 6 hónapig eltartható.
Recept nyomtatás vagy megosztás