Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Tegyük egy kis lábasba a vörös áfonyát, szórjuk rá a cukrot, és kanalazzuk hozzá a lekvárt. A vörösáfonya-lekvár helyett használhatunk más bogyós gyümölcsből készített lekvárt, de azért legyen összhangban a felhasznált fagyos vagy friss gyümölccsel. Tegyük fel a tűzre, és forraljuk jól össze. Párszor érdemes megkeverni, mert könnyen odaéghet. Ha összeforrt, hagyjuk kissé kihűlni. A tésztához szórjuk a lisztet egy nagy keverőtálba, tegyük hozzá a sütőport, keményítőt, vaníliás cukrot, barnacukrot. Üssük hozzá a tojásokat, majd csorgassuk bele a felolvasztott vajat. Fakanállal vagy elektromos keverővel dolgozzuk sűrű masszává. Kenjünk ki vajjal 6–8 db pudingformát, vagy egy nagyobb méretű tűzálló tálat. Kanalazzuk az aljára a gyümölcsös keveréket, majd tetejére az elkészített masszát. Vigyázzunk, csak háromnegyedig töltsük meg tésztával, mert sütéskor könnyen kifolyhat. Tegyük tepsibe, öntsünk alá egy liternyi vizet, fedjük le alufóliával és forró, 150 fokos sütőben gőzöljük készre egy óra alatt (légkeveréses sütő). Ha elkészült, hagyjuk 5–10 percet hűlni, majd borítsuk ki a formából. Szórjuk meg porcukorral, és még langyosan fogyasszuk el. Vaníliafagylalttal is nagyon finom. Ha picivel több gyümölcsös tölteléket készítünk, a tetejére tálaláskor még kanalazhatunk.
Recept nyomtatás vagy megosztás