Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
23 cm átmérőjű kuglóf forma
Topping:
A tortaformát egy kevés vajjal kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával, hogy ne ragadjon le a tészta.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel.
A cukrot és a tojásokat habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat.
A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk, és a joghurttal felváltva a habos tojásos keverékhez keverjük.
A formába öntjük, és körülbelül 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Közben megolvasztjuk a vajat, és összekeverjük a cukorral. Végül belekeverjük a krémsajtot és az ételfestéket (ha szeretnénk). A hűtőben lehűtjük.
A kihűlt kuglófra kenjük a krémsajtos bevonatot és az ibolyákkal díszítjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás