Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Kb. 40 kekszhez
A kristálycukrot, a tojást, a tojássárgáját, a sót, a vaníliás cukrot, a vanília kikapart belsejét, és a narancshéjat kb. 10 perc alatt habosra keverjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, és összekeverjük a mandulával. A lisztes keveréket a tojásos keverékhez adjuk. Végül keverjük hozzá a rumot is. A masszát csillag fúvókával ellátott habzsákba öntjük, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk a halmokat. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük, kivesszük és hagyjuk kihűlni. A ribizli lekvárt felforraljuk, és kicsit hagyjuk kihűlni. Ezután ragasszuk össze a kekszeket a lekvárral. Kb. 30 percig pihentessük, amíg a lekvár megdermed.
Tipp: A vanília páratlanul finom illatú és rendkívül kellemes ízt ad a süteményeknek. Íze jellegzetesen édes, fűszeres. A vanília ellazítja a lelket és megnyugtatja az idegeket, boldogságérzetet kelt és új utakra vezet minket.
Recept nyomtatás vagy megosztás