Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához:
A csokikrémhez:
A cukormázhoz:
1. Először elkészítjük a kekszlapokat: a lisztet, a sót, a porcukrot és a vanília kikapart magjait egy tálba mérjük, hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, összemorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadjuk, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. A hűtőből elővett tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és kör alakú formákat szúrunk ki belőle. Tepsire tesszük, és kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.
3. A töltelékhez a puha vajat kikeverjük a kakaóporral és az extra finom porcukorral, és ezzel ragasztjuk össze a kekszlapokat.
4. A tetejére szánt cukormázhoz a narancslevet kikeverjük a porcukorral, és a keksz-szendvicsek tetejére csorgatjuk, majd hűvös helyen hagyjuk megdermedni.
A hozzávalók kb. 25 db keksz-szendvicshez elegendőek.
Recept nyomtatás vagy megosztás