Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához:
A glazúrhoz:
Tegyük a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálba, majd adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, a tojást és a sót. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává. Csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe kb. 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát és szúrjuk ki a kekszeket. 8-10 perc sütés után hagyjuk teljesen kihűlni őket.
Tegyük a tojásfehérjét egy tálba, és kezdjük el kissé felverni, majd fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot és a citromlevet. Kb. 10 percig keverjük habverővel. A glazúr akkor lesz jó, ha lassan folyik le a habverő lapátjáról. Ha túl szilárd lenne, cseppenként adjunk hozzá citromlevet. A glazúrt helyezzük habzsákba és vonjuk be a kekszek teljes felületét. A márványos hatás eléréséhez az ételfestéket tegyük egy fogvájóra, helyezzünk el pontokat a fehér glazúrban a segítségével, majd a fogvájóval húzzuk szét a pontokat tetszőlegesen.
Recept nyomtatás vagy megosztás