Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A túrót, a tejet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, valamint a tojást, a citromhéjat és az olajat tegyük egy tálba, és dolgozzuk jól össze. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd ezt is adjuk a túrós részhez és gyúrjuk sima tésztává.
Melegítsük elő a sütőt, majd kissé lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 0,5 cm vastagra. Szúrjuk ki a nyusziformákat, vagy más húsvéti formát. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg a tetejüket olvasztott vajjal. Süssük a nyuszikat körülbelül 10 percig, közben keverjük össze a finomszemcséjű kristálycukrot a vaníliáscukorral.
Miután kivettük a nyuszikat a sütőből, ismét kenjük meg őket olvasztott vajjal, és forgassuk őket a vaníliáscukorba. Ezután egy rácson hagyjuk őket kihűlni.
Tipp: A túróval készült tészta frissen a legfinomabb. 1-2 napig eltartható légmentesen lezárt tárolódobzan, de ez a típusú tészta gyorsan kiszárad.
Recept nyomtatás vagy megosztás