Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
18 cm átmérőjű tortaforma
A túrós-mascarpone töltelékhez
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel. Kivajazzuk a tortaformát, és megszórjuk zsemlemorzsával.
A piskótatésztához a tojásokat erőteljesen felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, amíg a keverék világossárga és habos nem lesz, és térfogata megduplázódik.
A lisztet a sütőporral átszitáljuk, és egy csipet sóval óvatosan a tojásos keverékhez keverjük.
A kivajazott és morzsázott tortaformába öntjük, és kb. 40 percig sütjük, amíg világosbarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük!
Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
A sovány túrót összekeverjük a mascarponéval és a cukorral.
A zselatinlapokat kinyomkodjuk, és egy edényben, nagyon alacsony hőfokon megolvasztjuk. Belekeverünk 3 evőkanálnyi túrós-mascarpone keveréket. Levesszük a tűzről, és a zselatinkeveréket a maradék túrós-mascarpone keverékhez adjuk. Végül a citromlével ízesítjük. Lefedjük és hűtőben 2 órán át hűtjük.
A kihűlt piskótát félbevágjuk, és megkenjük a bodzavirágsziruppal.
Kivesszük a hűtőből a túrós-mascarpone krémet és megtöltjük vele a tortát, a maradék krémet pedig a külső oldalára és a tetejére kenjük. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
A szárított virágokkal díszítjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás