Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
kb. 6 palacsintához
A tésztához
A díszítéshez
A tejet rövid ideig forraljuk.
Hozzáadjuk a búzadarát és a cukrot, és jól összekeverjük. Körülbelül 5 percig ázni hagyjuk, majd egy tálba öntjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a sóval együtt kemény habbá verjük.
A túrót és a tojássárgáját a búzadarához adjuk, és azonnal elkeverjük egy kézi mixer habverőjével. Hozzáadjuk a lisztet, és rövid ideig keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét.
A kókuszolajat egy tapadásmentes serpenyőben felmelegítjük. A tésztát a felforrósított serpenyőbe kanalazzuk, és kerekre formázzuk. A palacsintákat alacsony hőfokon mindkét oldalukon kb. 3 percig sütjük. Melegen tartjuk.
Porcukorral meghintjük, és málnával díszítjük. Legjobb langyosan tálalni.
Variációs lehetőség: A túrós-grízes palacsinta fahéjas cukorral is nagyon finom. Keverjünk össze 3-4 evőkanál kristálycukrot egy kis fahéjjal.
Recept nyomtatás vagy megosztás