Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
a palacsintához
a túrókrémhez
a díszítéshez
A palacsintatésztához a tejet és a tojásokat habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, és jól összekeverjük, hogy homogén tésztát kapjunk.
A tésztát egy kicsit pihenni hagyjuk, hogy a légbuborékok távozni tudjanak.
Egy 20 cm átmérőjű, tapadásmentes serpenyőt felmelegítünk (ne legyen túl forró), és enyhén kikenjük vajjal.
Egy merőkanál segítségével a palacsintatésztát a forró serpenyőbe öntjük, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Tányérra tesszük és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínhabot kemény habbá verjük. A túrót, mascarponét és a cukrot simára keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A krém egy részét félretesszük a feltéthez.
A tortalapra helyezünk egy palacsintát, és egy vékony réteg túrókrémet kenünk rá.
A krém tetejére egy újabb palacsinta kerül, és addig ismételjük a folyamatot, amíg a krém el nem fogy. A tetejére palacsinta kerüljön.
A maradék krémet egy díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük. A palacsintára nyomjuk a krémet, és áfonyával szórunk rá. Megszórjuk cukorral.
A palacsintatortát fogyasztásig hűtőbe tesszük. A könnyebb szeletelhetőség érdekében legalább 2 órán át kell hűteni.
Megjegyzés: A torta előző nap is elkészíthető. De tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten „melegedni” egy órán át.
Recept nyomtatás vagy megosztás