Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az eperröszterhez
A morzsa készítésével kezdjük: a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk zsemlemorzsát és kevergetve halványbarnára pirítjuk. Egy kerámiatálba szedjük a morzsát.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a sóval, cukorral kemény habot verünk. Ezt követően hozzákeverjük a sárgáját, majd óvatosan belekeverjük a túrót és lisztet. Félretesszük addig, míg egy nagyobb lábasban vizet melegítünk, a vizet megsózzuk. Ha lobog, nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk és a vízben kifőzzük. Miután a víz felszínére feljöttek még 2 percig főzzük a gombócokat, majd a morzsával összeforgatjuk őket.
A röszter: egy világos aljú lábast válasszunk, amibe ha beleszórjuk a cukrot, jól elterül, kb 2–3 mm vastagon fedi az edény alját. Alacsony lángon, kevergetés nélkül, időnként megrázogatva a lábast karamellt készítünk, majd felöntjük 1 dl meleg vízzel, hagyjuk hogy felolvadjon benne a karamell. Végül hozzáadjuk az epreket és pár perc alatt készre főzzük a rösztert.
A gombócokat tányérokra szedjük, az eperröszterrel tálaljuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás