Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tojásokat keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. Lassan öntsük hozzá az olajat és a tojáslikőrt. Keverjük össze a lisztet a keményítővel, a mákkal és a sütőporral, majd adjuk hozzá a tojásos részhez. Addig keverjük, amíg a tészta sima nem lesz. Öntsük a tésztát a kikent, vagy a szilikonos kuglóf formába.
Melegítsük elő a sütőt, és süssük a kuglófot 180 fokon (légkeveréssel 150 fokon) kb. 45 percig. Miután kivettük a sütőből hagyjuk a formában kihűlni, csak ezután borítsuk ki. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Tipp: Készíthetünk cukormázat is a kuglófra: keverjünk ki 200 g porcukrot 3-4 evőkanál tojáslikőrrel, és kenjük rá a kihűlt kuglófra.
Recept nyomtatás vagy megosztás