Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A körtéket hámozzuk meg, majd vágjuk félbe. Vágjuk ki a magházukat is. Egy szilikonos sütőpapírra tegyük a vágott felükkel lefelé, majd locsoljuk meg őket a friss citromlével. A kész, 2 mm vastag leveles tésztával borítsuk be egyenként a fél körtéket. A tészta széleit vágjuk a körték alakjára. A maradék tészából készítsünk mindegyik körtére egy levélkét, majd villával sűrűn szurkáljuk be rajtuk a tésztát. Kikevert tojással nagyon vékonyan ecseteljük le a tészta felületét, hogy a szurkált lyukakat ne tömítsük el tojással. Előmelegített, 220 fokos sütőben légkeverés nélkül 15–20 perc alatt süssük őket aranybarnára, majd hagyjuk a lemezen kissé visszahűlni. Ezalatt készítsük el a tölteléket. A krémsajtot keverjük ki ízlésünknek megfelelő mennyiségű porcukorral és a vanília kikapart magjaival. A kihűlt körtéket fordítsuk meg. A magház helyére nyomjunk a krémsajtos töltelékből, tetejét pedig szórjuk meg durvára tört dióval.
Recept nyomtatás vagy megosztás