Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához:
A pezsgős krémhez
A bevonathoz:
A dekorációhoz:
A lisztet és a porcukrot egy tálba tesszük.
A hideg vajat gyorsan apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk.
Adjuk hozzá a tojást és a sót, és gyúrjuk össze az összes hozzávalót.
Csomagoljuk be a tésztát fóliába, és helyezzük a hűtőbe körülbelül 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A munkafelületet enyhén szórjuk meg liszttel. Sodrófával nyújtsuk ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra, és egy éles késsel vágjunk ki belőle rakétákat.
Óvatosan szúrjunk hurkapálcákat a tésztába a rakéták feléig.
A rakétákat előmelegített sütőben 8 percig süssük. Ezután hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit keverjük össze, és tegyük hűtőbe 30 percre.
Kenjen meg egy-egy kekszet a pezsgős krémmel, majd helyezzen rá egy másik kekszet.
Helyezze a rakétákat a hűtőszekrénybe 10 percre.
Olvassza fel a csokoládékat külön-külön.
Merítse a rakéták hegyét az olvasztott csokoládéba.
Igény szerint díszítse a rakétákat cukorgyöngyökkel, szalagokkal.
Recept nyomtatás vagy megosztás