Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához
A töltelékhez
A burgonyákat héjában megfőzzük enyhén sós vízben, majd még melegen meghámozzuk és áttörjük őket. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, búzadarát, olajat és tojást, majd egynemű tésztává gyúrjuk a masszát. Enyhén lisztezett asztalon fél centi vastagra kinyújtjuk, majd 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzetbe teszünk egy kimagozott szilvát, amelynek a közepébe egy kiskanál fahéjas cukrot is szórunk. Becsomagoljuk a szilvákat a tésztával. Lobogó vízben készre főzzük a gombócokat. Ha feljöttek a víz tetejére, onnantól még kb. 3 percig főzzük őket. Főzés után pirított zsemlemorzsába forgatjuk a gombócokat, majd melegen, porcukorral meghintve tálaljuk őket.
Recept nyomtatás vagy megosztás