Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához
A töltelékhez
A befejezéshez
Egy konyhai aprítóba tesszük a tészta hozzávalóit a víz kivételével. Jól összedolgozzuk, majd kis részletekben belecsurgatjuk a vizet, míg jól kezelhető állagú tésztát kapunk. Ha kemény a tészta, egy kevés vizet még lehet tenni hozzá. A kész tésztából gombócot gyúrunk, és folpackba csomagolva 1 órán át hagyjuk állni a hűtőben. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tésztát kinyújtjuk 35 cm átmérőjű körré és egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre helyezzük. A félbevágott, felszeletelt, kimagozott szilvákat és barackokat egy tálba tesszük, és hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, kukorica keményítőt és a sót. Alaposan összekeverjük. A szilvás tölteléket a kinyújtott tészta közepére halmozzuk úgy, hogy körben 5 cm tésztaperemet hagyunk szabadon. Ráhajtjuk a peremet ügyelve, hogy az jól tartsa a tölteléket. Végül a tészta peremet lekenjük a kikevert tojással, és meghintjük kristálycukorral és szeletelt mandulával. 40–50 perc alatt készre sütjük légkeverés nélkül a 170 fokra előmelegített sütőben. Kihűlés után szeleteljük.
Recept nyomtatás vagy megosztás