Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, lágy vajat. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és a liszthez keverjük. Összedolgozzuk a tejes élesztővel és kidagasztjuk. Meleg helyen, lefedve duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen átgyúrjuk és fél cm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a szilvalekvárral, megszórjuk a tészta felét mogyoróval. Ráhajtjuk a tészta másik felét, a szélét összenyomkodjuk. Csíkokat vágunk belőle, összetekerjük csiga alakban. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket. Tojássárgával lekenjük, jégcukorral megszórjuk és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás