Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Szitáljuk a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a sót, porcukrot és a sütőport. Vágjuk bele a vajat, majd kezünkkel jól morzsoljuk össze. Tegyük hozzá a tojások sárgáját, és gyúrjuk jól össze. Ha keménynek ítéljük a linzertésztát, pár evőkanál tejszínnel lazítsuk fel. Gyúrjuk át alaposan, majd tegyük egy tányérra, fedjük be fóliával és pihentessük a hűtőszekrényben pár órán keresztül. Tegyük a tésztát liszttel meghintett deszkára, és nyújtsuk ki három milliméter vastagságúra. Szúrjunk ki belőle öt centis karikákat úgy, hogy a fele kiszúrt karikának a közepét egy gyűszűvel még kiszúrjuk. Tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre, majd előmelegített sütőben 170 fokon 6–8 percig süssük. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Tegyünk egy-egy teáskanálnyi szilvalekvárt a megsütött karika közepére, majd helyezzük rá a kiszúrt és megsütött linzerkarikát. Kezünkkel óvatosan nyomjuk rá, és az egészet bőven szórjuk meg porcukorral.
Recept nyomtatás vagy megosztás