Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra alsó és felső hőfokra. Kb. 8-9 cm átmérőjű köröket rajzolunk sütőpapírra. Sütőpapíros tepsire tesszük úgy, hogy a rajzfelület lefelé nézzen.
A tojásfehérjét habbá verjük. Adjuk hozzá a porcukrot, a vajat és a tejszínhabot, és keverjük össze, majd adjuk hozzá az átszitált lisztet. Az összes hozzávalót homogén tésztává keverjük.
Minden megjelölt körre 1,5 teáskanálnyi tésztát kenünk. Kb. 5 percig sütjük. Amint a széle picit megbarnul, vegyük ki a megsült kört a sütőből. Konyhai spatulával óvatosan emeljünk le egy kört a sütőpapírról, középre helyezzük a jókívánságokat, majd a kört a végein azonnal nyomjuk össze.
A kapott keksz félkört helyezzük egy tányér szélére, és nyomjuk rá rövid ideig, hogy kívánt formát megkapjuk. Majd hagyjuk egy rácson teljesen kihűlni.
Recept nyomtatás vagy megosztás