Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az élesztős tésztához
Dekoráláshoz:
A langyos tejben elkeverünk 1 teáskanálnyi kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A tetejére szórunk egy kis lisztet. Fedjük le és hagyjuk állni körülbelül 10 percig. Helyezzük a lisztet egy tálba. Az élesztős tejet a vajjal, a kristálycukorral és a sóval tésztává gyúrjuk. A tálat konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 50 percig kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra alsó és felső hőfokra. Gyúrjuk újra a tésztát, nyújtsuk ki kb.0,5 cm vastagságúra, és vágjunk ki belőle 8 db, egyenként 9 cm átmérőjű kört, majd tegyük a tepsire. A maradék tésztából vágjunk ki 8 darab, egyenként 2 cm átmérőjű kört. Helyezzük a kis köröket a nagy körök alsó harmadába. Kötőtű segítségével szúrjunk két orrlyukat a kis körökbe.
A maradék tésztából vágjunk ki 16 háromszöget (1,5-2 cm hosszú/oldal) a füleknek. Tojással rögzítsük a füleket a nagy tésztakarikákra.
Hagyjuk kelni a szerencsemalacokat 15 percig. Egy tojást 2 evőkanál tejjel keverjünk el, és kenjük meg vele a szerencsemalacokat. Kb. 13-15 percig süssük.
Díszítés: A porcukrot a tejjel keverjük simára, hogy a szemeket rá lehessen festeni. Hagyjuk megszáradni. Színezzük meg a maradék cukorkeveréket egy nagyon kevés fekete ételfestékkel, és készítünk vele pupillákat a szemekben.
Recept nyomtatás vagy megosztás