Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához tegyük egy keverőtálba a vajat, porcukrot, sót és a citromhéjat. Elektromos habverővel keverjük addig, míg könnyű és habos lesz. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, keverjük jól össze, majd kanalazzuk bele a lisztet, tejet és a kókuszreszeléket. Dolgozzuk jól össze, és pihentessük egy órán keresztül a hűtőben. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, majd béleljünk ki vele egy nagy peremes tortaformát. Ha nehezen boldogulunk a tésztával, mert szakadozik, akkor kis darabokkal foltozzuk ki. Készíthetünk akár kis tortácskákat is, a tésztából nagy vizes pohárral kiszaggatott lapokkal béleljünk ki a muffin sütőformák alját. Előmelegített sütőben 160 fokon süssük 10–12 percig, míg pirulni kezd (légkeveréses sütő). Ha a tészta felpúposodik sütés közben, késsel szúrjuk meg, hogy a levegő ki tudjon jönni alóla. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. A krémhez tegyük egy fém keverőtálba a keményítőt, a tojások sárgáját, tejszínt, sót, cukrot, citromlevet és a reszelt citromhéjat. Tegyük vízgőz fölé, és állandóan kevergetve addig hevítsük, míg sűrű krém lesz belőle. Még melegen töltsük meg vele a megsütött tésztát, tegyük a hűtőbe pár órára, hogy megdermedjen, majd csak utána tegyük rá a szederszemeket.
Recept nyomtatás vagy megosztás