Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Adagok száma: 10
Elkészítési idő: 20 perc (hűtési idő nélkül)
A díszítéshez
Egy 20 vagy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
A vajat egy kis edényben lassan felolvasztjuk.
A csokoládés vajas kekszet egy fagyasztózacskóba tesszük, és sodrófával összetörjük. Ezután összekeverjük az olvasztott vajjal.
A morzsás keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tortaforma alján, és egy pohárral erősen lenyomkodjuk. A hűtőszekrénybe tesszük.
Az epret megmossuk, és eltávolítjuk a szárát. Hozzáadunk 1 evőkanál citromlevet és 50 g cukrot, majd pürésítsük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatint 5 percig hideg vízben áztatjuk.
A túrót, 150 g cukrot és a vaníliás cukrot egy tálba tesszük, és összekeverjük.
A zselatint jól kinyomkodjuk, és egy edényben, alacsony hőfokon megolvasztjuk.
A túrókeverék 1/3 részét a megolvasztott zselatinba keverjük, és addig melegítjük, amíg a keverék folyékony nem lesz. A maradék túrós keverékhez adjuk, és jól elkeverjük.
Hozzáadagoljuk a keményre felvert tejszínhabot.
A túró és a tejszínhab egyharmadát egy tálba öntjük, és összekeverjük az eperpürével.
A tortaalap közepére öntünk egy merőkanálnyi túrókrémet, majd a túrókrém közepére teszünk egy merőkanálnyi epres túrókrémet. Addig ismételjük, amíg az összes krém el nem fogy.
A tortát legalább 4 órán át hűtjük - de a legjobb egy éjszakán át.
Eltávolítjuk a tortaforma peremét. Felezett vagy negyedelt friss eperrel és friss mentával díszítjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás