Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Tegyük a kis kockákra összevágott aszalt szilvát, a lereszelt almát, az apró darabokra tört diót és a többi aszalt gyümölcsöt egy nagy hőálló tálba, szórjuk rá a fűszereket és a cukrot, tegyük hozzá a citrom és narancs lereszelt héját és kifacsart levét. Reszeljük rá a hideg faggyút, majd jó alaposan keverjük össze. Hagyjuk egy napot állni, utána fedjük le az edényt alufóliával, és tegyük a sütőbe. 100–110 fokon dunsztoljuk három órán keresztül. Ha elkészült, tegyük befőttes üvegekbe, zárjuk le jól, és szárazon dunsztoljuk ki. Az eredeti recept faggyúval készül, ha nem tudunk beszerezni, készítsük el vajjal. Vékonyan hámozzuk meg az almákat, majd tegyük citromlével ízesített vízbe, hogy ne barnuljon meg. Az alma aljából metsszünk le egy picit, hogy a tepsiben ne billegjen majd. Kocsányánál kezdve kávéskanállal vájjuk ki a magházát. Tegyük a kivájt almákat tepsibe vagy tűzálló sütőedénybe, csorgassuk meg olvasztott vajjal, majd hintsük meg őrölt fahéjjal. Öntsük egy tálba a whiskys gyümölcskeveréket, tegyük hozzá a durvára összevágott diót, majd keverjük jól össze. Töltsük meg a kivájt almákat a gyümölcsös keverékkel, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 150 fokon süssük 10–15 percig (légkeveréses sütő). Desszertként fogyaszthatjuk vaníliafagylalttal, de köretként is kínálhatjuk pulyka- és vadsültekhez. *A mincemeat ír whiskyvel átitatott gyümölcskeverék, ami az angolok kedvenc karácsonyi süteményének alapanyaga. Itthon is beszerezhető nagyobb hipermarketekben. Ha nem tudunk beszerezni whiskys gyümölcskeveréket, megtölthetjük az almákat gesztenyepürével vagy marcipán és mascarpone sajt keverékével is.
Recept nyomtatás vagy megosztás