Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát, majd béleljünk ki vele egyenletesen egy 24 cm-es tortaformát, az oldalsó perem 4 cm magas legyen. 200 fokra előmelegített sütőben süssük ki a linzertészta aljat 10–15 perc alatt, vagy míg aranybarna lesz. Míg a tészta sül, már készíthetjük a karamellt. A mézet tegyük egy lábasba és forraljuk fel. Mikor forr, adjuk hozzá a kristálycukrot. Folyamatos keverés mellett főzzük fel 175 fokra. Ezt maghőmérővel ellenőrizzük. Ha elérte a hőfokot, adjuk hozzá a vajat és folyamatos keverés közben, evőkanalanként a tejszínt is. Majd fűzzük tovább folyamatosan keverve 120 fokra. Ekkor keverjük hozzá a sós mogyorót és öntsük bele a kisült linzertészta aljba. Rázzuk, hogy terüljön el benne rendesen a forró mogyorós karamell, majd azonnal hintsük meg a tetejét a durva szemű tengeri sóval. Pár órán át hagyjuk teljesen kihűlni hűtőben, mielőtt szeleteljük!
Recept nyomtatás vagy megosztás