Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Mézeskalács tészta:
- 250 g rozsliszt
- 125 g Koronás Porcukor
- 60 g méz
- 1 evőkanál almapüré
- 2 db M méretű tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 12 g mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tojás a tetejére
Díszítés:
- cukormáz
- víz vagy citromlé
- Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
Síléc sablon:
- jégkrémpálcikák
A hozzávalókat keverjük össze, hogy egyenletes tésztát kapjunk. Érdemes a tésztát robotgéppel összekeverni, majd ezután jól összedolgozni. Helyezzük lisztezett munkafelületre a tésztát, és válasszuk két részre, majd kb. 5 mm vastagságúra nyújtsuk ki.
A sütőt 170 fokra melegítsük elő.
A jégkrémpálcikákat helyezzük a tésztára sablonként, és vágjunk a pálcikával megegyező szélességű csíkokat. A pálcika végével formázzuk meg a sílécek ívét. A mézeskalács síléceket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tetejüket tojással kenjük meg, majd kb. 3-4 percig sütjük.
Amíg a sílécek kihűlnek, keverjünk sűrű cukormázat porcukorból és citromléből.
Ragasszunk össze két mézeskalács sílécet cukormázzal, hagyjuk rövid ideig száradni őket, majd tetszés szerint díszítsük ki .
Például a sílécek végeit először cukormázba mártogathatjuk, majd kristálycukorba forgathatjuk őket.
Recept nyomtatás vagy megosztás