Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
kb. 6 adaghoz
A mákos tésztaalaphoz:
Hozzávalók a krémhez:
Szintén:
Elkészítjük a mákos süteményt: A tojásokat a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, és jól összekeverjük. Gyorsan beleforgatjuk a mákot, a lisztet és a sütőport, majd szétterítjük egy kis tepsibe. Sütőben 30 percig 170 fokon légkeveréssel sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez az összes hozzávalót jól összekeverjük.
A mákos süteményből kis darabokat vágunk, és egy kicsit összemorzsoljuk.
A mákos sütemény morzsát, a vaníliakrémet és a sárgabarack- vagy szilvadzsemet felváltva rétegezzük kb. 6 (kb. 10 cm átmérőjű) pohárba. A krémmel fejezzük be, és dzsemmel és mentával díszítjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás