Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Egy 20x30 cm-es adaghoz
Tészta:
Töltelék:
Díszítéshez:
Mindkét fajta lisztet, a kockákra vágott hideg vajat, a cukrot és a sót egy tálba tesszük, és finom, omlós tésztává dolgozzuk. A legvégén hozzákeverjük a hideg fehérbort, és gyors mozdulatokkal újra összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 10-15 percig a hűtőben pihentetjük. Ezután enyhén lisztezett munkalapon 20 x 30 cm-es téglalappá nyújtjuk a tésztát.
A töltelékhez a túrót, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük, és a szélektől kb 2-3 cm-re a tésztára kenjük. A szélek maradjanak töltelék nélkül. A kimagozott friss sárgabarackot vagy kompótot a vágott felével felfelé helyezzük a krém tetejére. A süteményt szórjuk meg fenyőmaggal, és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb.35-40 perc alatt süssük ropogósra.
Díszíthetjük friss mentával, és ízlés szerint porcukorral megszórva tálaljuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás