Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Morzsa a tetejére:
A fahéjas cukormázhoz:
Először elkészítjük a morzsát: a barnacukrot és a fahéjat összeforgatjuk, összemorzsoljuk a hideg, kockákra vágott vajjal, és hozzáadjuk a felaprított diót is. Ha kész, félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát. Kivajazzuk, kilisztezzük. A tésztához a puha vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a natúr joghurtot is. Beleszórjuk a száraz hozzávalókat, összedolgozzuk, majd utolsóként hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát, és elkeverjük. A masszát az előkészített tortaformába kanalazzuk, a tetejére rámorzsoljuk a fahéjas-diós morzsát, és sütőbe toljuk 40–45 percre. Tűpróbával teszteljük. Ha kész, hűlni hagyjuk. A fahéjas cukormázat is elkészítjük: a forró vízhez hozzáadjuk az extra finom porcukrot, alaposan elkeverjük, majd beleszórjuk a fahéjat is, simára keverjük, és ezzel locsoljuk meg a süteményt tálaláskor.
Recept nyomtatás vagy megosztás