Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az ananászok két végét levágjuk, majd talpára állítva a külső héj réteget is levágjuk róla. Ezután négybe vágjuk, és eltávolítjuk a gyümölcs közepén keresztül futó fás részt. Ezután a megmaradt tiszta gyümölcshúst igényünk szerint felkockázzuk. Az ananász nem fog szétfőni, így akár egész apróra is vághatjuk. Egy edénybe tesszük a felkockázott ananászt a befőzőcukorral, és folyamatos keverés mellett, kb. 30 percen át forraljuk magas hőfokon. Mikor már kezd besűrűsödni, hozzáadjuk a rumot, és még egyszer átforraljuk. Ha elkészült a chutney, kifőzött üvegekbe adagoljuk, majd lezárjuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás