Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Tészta:
Krém:
Sárgarépa kockák:
A durvára reszelt sárgarépát egy tálba mérjük, hozzáadjuk az olajat és a tojást, a cukrot, a fűszereket, a narancs héját és a sót, majd spatulával jól összekeverjük. Ezután adjuk hozzá a kétfajta lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, és egy spatulával jól keverjük csomómentesre. A tésztát olajozott és lisztezett tepsibe öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk. Ezután 160 °C-on körülbelül 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni egy rácson. A krémhez a mascarpone-t, a cukrot és a narancslevet összekeverjük, majd kézi habverővel jól kikeverjük. Ezután fokozatosan beleöntjük az olvasztott, de nem forró vajat. Addig keverjük, amíg sima és habos krémet nem kapunk. Azonnal a kihűlt piskóta felületére kenjük. A sárgarépát 1*1*1 cm-nél kisebb kockákra vágjuk, egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a narancslét, a vaníliát és a cukrot, és nagyon alacsony lángon addig főzzük, amíg a szirup besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, majd díszítsük vele a torta felületét.
Recept nyomtatás vagy megosztás