Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Vajas tésztát készítünk. A lisztet a margarinnal morzsalékossá alakítjuk. Hozzákeverjük a porcukrot és a többi, receptben lévő nyersanyagot. Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. A tortaformát a tészta 2/3-ával kibéleljük, villával jól megszurkáljuk, majd 180 fokon félig megsütjük (kb. 15 perc). A maradék tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval 1 cm-es csíkokat vágunk, ezt fogjuk felhelyezni a töltelékre rács alakzatban: először az egyik irányban rakjuk fel egymástól kb. 1–1,5 cm-es távolságra a csíkokat, ezután ugyanígy a másik irányban, merőlegesen az előbbi csíkokra. Amíg a tészta sül, a magozott cseresznyét, a kristálycukrot, a pudingport, a darált kekszet és az őrölt fahéjat összekeverjük és a tésztaformába töltjük, amit előtte dióval megszórunk. A töltelékre helyezzük a tésztacsíkokat rácsos alakzatban, majd megkenjük a tojássárgájával. Visszatesszük a sütőbe kb. 20 percre. Kihűlés után szeleteljük.
Recept nyomtatás vagy megosztás