Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
kb. 20 darabhoz
A tésztához
A pudinghoz
A díszítéshez
A pudingot a megadott hozzávalókból a csomagolás utasításai szerint elkészítjük. Hagyjuk kihűlni.
A túrós tésztához a túrót, az olajat, a tejet, a cukrot és a sót habverővel összekeverjük, hogy homogén keveréket kapjunk. A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd a túrós keverékhez adjuk. Először fakanállal keverjük össze, majd kézzel gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, felső/alsó sütéssel. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
A tésztát elfelezzük, és mindkét tésztafelet téglalap alakúra nyújtjuk.
Késsel hosszában kb. 3-3,5 cm széles csíkokat vágunk belőle.
A pudingot egy eldobható habzsákba töltjük, levágjuk a hegyét, és a csíkokra nyomjuk. Figyelem: hagyjunk ki néhány centimétert a tésztacsík közepén, hogy a szív hegyét szépen össze lehessen nyomni.
Az áfonyát és a málnát apró darabokra vágjuk, és eloszlatjuk a puding tetején.
A két végénél feltekerjük. A csúcsát nagyon szépen formázzuk meg, hogy a szív alak sütés után is könnyen felismerhető legyen.
Ha szeretnénk, a közepébe még több pudingot nyomhatunk.
A szíveket az előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg aranybarnára sülnek. Hagyjuk kihűlni, és megszórjuk cukorral.
Megjegyzés: A szívek sokáig szaftosak maradnak - és a tészta sem keményedik meg. A legjobb légmentesen lezárt edényben tárolni.
Recept nyomtatás vagy megosztás