Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
a krémhez
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, felső/alsó sütéssel, és kibélelünk 12 muffin sütőformát papírral.
A tojásokat a cukorral, a sóval és a vaníliával habosra verjük kb. 5-7 perc alatt.
A legalacsonyabb fokozaton belekeverjük az olajat és a tejfölt.
Összekeverjük a lisztet a mandulával és a sütőporral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz.
Hozzáadjuk a 120 g apróra vágott pörkölt mandulát, és fagylaltkanalat vagy kanalat használva a tésztát az előkészített muffin formákba töltjük.
A mandulás muffinokat előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez szükséges valamennyi hozzávalót a sovány túró kivételével egy keverőtálba tesszük, és rövid ideig nagy sebességgel keverjük, hogy krémes, szilárd keveréket kapjunk. Ügyeljünk arra, hogy a tejszínes keveréket ne keverjük túl sokáig, különben megvajasodhat. Amint a krémet szilárdabbnak érezzük, már tökéletes is.
A legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a sovány túrót, és a krémet egy csillag alakú díszítőcsővel ellátott habzsákba öntjük.
A tökéletes formázáshoz először a muffinok közepére nyomjunk egy kis krémet. Ezután kívülről befelé haladva díszítsük a tetejét, majd szórjuk meg a maradék pörkölt mandulával.
A pörkölt mandulás muffinok kb. 2-3 napig elállnak a hűtőben, de az első napon a legfinomabbak.
Recept nyomtatás vagy megosztás