Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Adagok / töltési mennyiség: 5 pohár x 145 ml
Meghámozzuk és finomra vágjuk a hagymát és a fokhagymagerezdeket.
A gyömbért meghámozzuk, és finomra reszeljük vagy apró darabokra vágjuk.
Meghámozzuk a paradicsomot, a szárát eltávolítjuk, és apró darabokra vágjuk.
Meghámozzuk az almát, a magházat eltávolítjuk, és apró kockákra vágjuk.
A felhevített olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, az alma- és paradicsomdarabokat, a gyömbért és a cukrot, majd jól összekeverjük.
Leöntjük az ecettel és az almalével, és alacsony hőmérsékleten, időnként megkeverve fél órán át pároljuk, amíg sűrű állagúvá válik.
Sóval és borssal ízesítjük.
Még forrón, sterilizált, zárható üvegekbe töltjük, fogyasztás előtt egy hétig állni hagyjuk.
Tippek:
A paradicsomot könnyű meghámozni, ha egy percig forró vízben blansírozzuk, majd hideg vízzel leöblítjük.
Ha csípősen szereti, egészítse ki a chutney-t egy csipetnyi cayenne-i borssal.
Jól illik a hegyi sajthoz és a hideg sertéshúshoz.
Recept nyomtatás vagy megosztás