Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Összekeverünk 125 g réteslisztet a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral. Csinálunk a közepébe egy mélyedést, és a vízzel kikevert egész tojásokat beletesszük. Sima tésztát dagasztunk belőle, és félretesszük egy órára kelni. A tojássárgába keverjük a citromhéjat, a megkelt tésztához adjuk, és a további 275 g lisztet és a sót is hozzádagasztjuk. Ezután jöhet bele a puha vaj, amit alaposan eldolgozunk benne. Kiborítjuk a lisztezett asztalra, és ha szükséges, adunk hozzá még annyi lisztet, hogy már éppen ne legyen ragadós. A tésztát egy tálba tesszük, és szobahőmérsékleten kelesztjük 2,5 órán át. Ne tegyük meleg helyre, mert a vaj kiolvad a tésztából! Közben összekeverjük a mazsolát, a felaprított csokoládé pasztillákat és a kandírozott gyümölcsöket. Ha nem szeretnénk, hogy összetapadjanak, egy kanál lisztet is hozzáadunk. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral. A megkelt tésztába belegyúrjuk az aszaltgyümölcs-keveréket. Kigömbölyítjük a tésztát, majd a papírral kibélelt sütőformába tesszük. A tészta tetejébe egy X-et vágunk. Letakarjuk, és ismét kelesztjük kb. 1 órát. 15 g olvasztott vajjal leecseteljük a tetejét, a maradék vajat a kereszt közepére tesszük. A sütést 200 fokon indítjuk 10 percen át, majd mérsékeljük a hőfokot 180 fokra. Kb. 40 perc múlva elkészül. Kisülés után hagyjuk teljesen kihűlni.
Recept nyomtatás vagy megosztás