Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Adagok / töltési mennyiség: kb. 2250 ml (3 üveg, egyenként 750 ml)
Elkészítési idő: 50 perc
A vizet és a cukrot egy edénybe tesszük.
A citromokat forró folyó víz alatt megmossuk, és szárazra töröljük. Ezután a lehető legvékonyabban meghámozzuk, és a fűszerekkel együtt egy textil teafilterbe vagy teatojásba tesszük, és az edénybe lógatjuk. Beleöntjük a citromlevet.
A keveréket folyamatosan keverve felforraljuk, és egy percig főzzük.
A tűzről levesszük, és hagyjuk kihűlni. Végül kivesszük a fűszereket.
Az őszibarackokat egyenként kb. 30 másodpercre forró vízbe tesszük, lyukacsos kanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, majd gyümölcskéssel lehúzzuk a héját.
A sütőt előmelegítjük 90°C-ra, felső/alsó sütéssel.
Az őszibarackokat félbevágjuk, kimagozzuk és karikákra vágjuk. Azonnal az előkészített üvegekbe rétegezzük a barackszeleteket.
Ráöntjük a főzetet, úgy, hogy kb. 2,5 cm-rel az üveg pereme alá érjen. Az alaplének be kell borítania az őszibarackszeleteket. Szorosan lezárjuk az üvegeket.
Az üvegeket egy 2 cm magasságig vízzel megtöltött edénybe helyezzük, és kb. 40 percig pasztőrözzük.
Az üvegek nem érhetnek egymáshoz. Pasztőrözzük körülbelül 40 percig.
Egy konyharuhával óvatosan kivesszük a sütőből, nedves ruhára tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A kardamom kapszulát lapos késsel megnyomva felnyitjuk, a magokat eltávolítjuk és mozsárban megőröljük, hogy az édes és fűszeres ízű illóolaj kibontakozhasson.
A barackkompót különösen jól illik a császármorzsához és a daramorzsához.
A kompótot ételpárolóban is pasztőrözhetjük, 100oC-on 40 percig.
Recept nyomtatás vagy megosztás