Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Tészta:
A tej és a tojás kivételével az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, és sima, nem ragadós tésztát készítünk. Kb. 15 percre letakarva hűtőbe tesszük pihenni, majd lisztezett felületen sodrófával kb. 40 x 30 cm-es téglalappá nyújtjuk 2-3 mm vékonyra. A tésztát pizzavágóval vagy éles késsel kb 1-2 cm vastag csíkokra vágjuk, mindegyikből csomót vagy perecet formázunk. Öntsük az olajat egy kis edénybe úgy, hogy körülbelül 5-6 cm mélysége legyen. Melegítsük fel 170 C-ra, és apránként süssük aranybarnára a csomókat. Tegyük őket egy szalvétával borított tálcára, hogy felszívja a felesleges olajat. Amíg még langyosak, szórjuk meg őket cukorral vagy porcukorral.
Recept nyomtatás vagy megosztás