Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, sót, tojássárgáját, valamint a tejet és dagasztókaros robotgéppel alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen alaposan átgyúrjuk a tésztát, hogy a levegőbuborékok távozzanak belőle, majd 14 részre osztjuk a tésztát. Rudakat sodrunk belőle, melyből egy kis darabot mindig lecsípünk és gombócot formázunk belőle, ez lesz a nyuszi farka. A maradék rudat összetekerjük felül csepp alakban, a középső lyukba helyezzük a gombócot. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket. Lekenjük vízzel lazított tojássárgájával, a farokra szórócukrot szórunk és 180 fokos sütőben pirosra sütjük kb. 30 perc alatt.
Recept nyomtatás vagy megosztás