Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
28 cm-es tortaformához
A krémhez
A dekorációhoz
A tojásokat a cukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá az olajat, a tejfölt, a joghurtot és a rumot. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a fahéjjal és a dióval, majd óvatosan forgassuk bele a tojásos keverékbe. Öntsük a tésztát a kapcsos tortaformába, és süssük előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 60-65 percig (160-170 fokon).
A krémhez keverjük össze jól a túrót, a krémsajtot, a joghurtot és a porcukrot.
Vágjuk a tortalapot a kép szerint két részre, és kenjük meg az egyik felét krémmel, majd illesszük hozzá a másik felét. (Ha a tészta sütés közben felfelé ível, a tetejét igazítsuk ki egyenesre.) Helyezzük a tortát egy sütőpapír csíkra. Készítsünk a fül számára bevágást késsel, majd kenjük meg a tortát a krémmel, de ne simítsuk el teljesen! A prémes megjelenés érdekében szórjuk meg a nyulat kókuszreszelékkel. Cukorgyöngyből készítsün orrot, és csokidarabokból szemeket.
Recept nyomtatás vagy megosztás