Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A tésztához:
Előkészületek:
A 10-14 centiméter átmérőjű, agyag virágcserepeket egy-két órára beáztatjuk, hogy ne repedjenek meg sütés közben (meglepően hőállóak). A cserepeket lecsöpögtetjük, és kibéleljük sütőpapírral, először egy kis kerek sablont kivágva az alaphoz.
A grillezés előkészítésekor ügyeljünk arra, hogy a sütőfelületet „elválasszuk" a grillrácstól, mert még indirekt grillezés esetén is túl sok hő jut a sütemény aljához, és elszenesedik. Az edényeket fejjel lefelé fordított alumínium tálcákra helyezzük, de a rácsra helyezett téglákkal is nagyon jól működik. Tegyünk egy tál vizet is a grillsütőbe, hogy a hő még enyhébb legyen.
A tésztához
A langyos tejből, az élesztőből és egy marék lisztből előtésztát készítünk. Ehhez a hozzávalókat habverővel simára keverjük, egy kicsit megszórjuk liszttel, és egy ruhával letakarjuk. Meleg helyen kelesztjük, amíg a térfogata megduplázódik.
Ezután ezt a tésztát az összes többi hozzávalóval összekeverjük, és jól összegyúrjuk (lehetőleg konyhai robotgéppel), amíg a tészta el nem válik a táltól. A tésztának ezután legalább fél órát kell pihennie, mielőtt a virágcserepekbe tölthetjük.
A cserepeket csak kétharmadik töltsük meg, mert a tészta jelentősen megemelkedik. A grillt kb. 170-190 °C-ra előmelegítjük, a sütési idő a formák méretétől függően általában 40-50 perc. A panettone akkor van kész, ha jól megduzzadt, szép színt kapott és átmegy a tűpróbán. Ehhez szúrjuk meg a süteményt mélyen egy vékony hústűvel, majd húzzuk ki. Amikor már nem ragad rá a tészta, a panettone készen van.
Tipp: Ha a cserepet egy szalaggal vagy fonallal átkötjük, remek ajándék lehet!
Recept nyomtatás vagy megosztás