Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Hozzávalók az eperraguhoz:
Hozzávalók a habcsókhoz:
Összetevők a krémhez a tetejére
Az epret megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd a cukorral és a citromlével 1 órán át marináljuk, végül egy tálra helyezett szitán át lecsepegtetjük. A gyümölcslevet és a kristálycukrot felforraljuk, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, és besűrítjük.
A tojásfehérjét felverjük 100 g porcukorral. A maradék cukrot a vízzel addig forraljuk, amíg bugyogni kezd. Használjunk egy dróthurkot, pl. a habverő nyelének a végét, hogy teszteljük mikor megfelelő a cukor állaga: mártsuk a hurkot a forró cukorba, és óvatosan fújjuk ki (mint a szappanbuborékokat). Amikor már szép buborékok képződnek, a forró cukrot állandó keverés mellett a felvert tojásfehérjéhez keverjük. A keveréket néhány percig hűtjük, majd egy díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük.
Egy pohár segítségével kis köröket rajzolunk a sütőpapírra, és megfordítjuk a lapot. A jelöléseknek továbbra is láthatónak kell lenniük.
A körökbe nyomjuk a habcsók keveréket, majd körös-körül a szélekre kis golyókat nyomunk. Megszórjuk a mandulapehellyel, és 140 °C-ra előmelegített grillsütőben téglákra téve sütjük (lásd alább). 30-40 perc múlva kivesszük (ha azt szeretnénk, hogy a habcsók belülről puha legyen, akkor még hamarabb), és hagyjuk kihűlni.
A krémhez felverjük a tejszínt. A két tojássárgáját és 20 gramm cukrot forró vízfürdőn (ideális 65 °C) addig keverjük, amíg krémes nem lesz. A tojássárgáját, a mascarponét és a maradék porcukrot a krémhez keverjük.
A pavlovákat megtöltjük a krémmel, vagy a tetejére kenjük, és a bogyósgyümölcsös raguval tálaljuk.
Tudnivalók a grillen készült édes receptekről:
Édes receptjeinket kifejezetten a grillhez igazítottuk, alaposan teszteltük, ugyanilyen alaposan kóstoltuk és lépésről lépésre optimalizáltuk.
Különleges kiegészítőként téglákra van szükségünk. Ezeket a grillbe helyezve a tepsit megemeljük, így az közelebb kerül a grill fedeléhez, ezáltal több felső hő jut a süteményhez. És ezzel a tepsit az alsó rácstól is elválasztjuk. Ha ez nem történik meg, akkor az öntöttvas grillrács jó hővezető képessége miatt intenzív alsó hő keletkezhet, és így a sütemény alja elszenesedhet. De akár egy egyszerű alumínium pohár is megfelelő lehet erre a célra.
Ezt a felépítményt a grillben alaposan előmelegítjük a kívánt sütési hőmérsékletre, amit a fedélen lévő hőmérőn tudunk leolvasni. De esetleg még egy szondás vezeték nélküli hőmérővel is pontosíthatunk a sütési szinten, hogy még megbízhatóbb értékeket kapjunk. Ha a köveket közvetlenül a sütés előtt tesszük a grillre, akkor azok sok hőt elnyelnek abból, amire a süteménynek szüksége van, ami rontja a hőmérséklet egyenletességét. Az olyan kényes projekteknél, mint a szuflé vagy a habcsók, ez visszafelé sülhet el.
Recept nyomtatás vagy megosztás