Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A narancsos cukormázhoz:
A díszítéshez:
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd kikeverjük a tojásokkal. Belereszeljük egy narancs héját, hozzáadjuk a tejet, a narancslevet, majd az összekevert száraz hozzávalókat is, és összedolgozzuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és kivajazunk, kilisztezünk egy sütőformát. Belesimítjuk a masszát, majd sütőbe toljuk, és kb. 50 perc alatt készre sütjük. 25–30 perc elteltével lazán lefedjük egy alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje, de a közepe is átsüljön. Tűpróbával teszteljük, ha kész, hűlni hagyjuk. A narancsos cukormázhoz egy kis tálban kikeverjük a narancslevet az extra finom porcukorral és a keményítővel. A kihűlt, formából kivett kuglófot meglocsoljuk a narancsos cukormázzal, és csoki- valamint narancshéjdarabkákkal díszítjük.
Recept nyomtatás vagy megosztás