Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Szórjuk a kristálycukrot egy lábasba, öntsünk rá másfél deciliternyi vizet, és az egyik narancs hajszálvékonyan levágott háját. Főzzük körülbelül öt percig, hogy sűrű sziruppá sűrűsödjön. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Üssük az egész tojást és a tojások sárgáját egy keverőtálba, tegyük hozzá a barnacukrot, az egyik narancs lereszelt héját, az olvasztott vajat. Habverővel keverjük egy percig. Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, majd gyúrjuk össze. A tésztát tegyük egy tányérra, fedjük le fóliával, és pihentessük a hűtőben fél órán keresztül. Hintsünk meg liszttel egy deszkát, majd nyújtsunk belőle pár milliméter vékonyságú tésztát, és vágjunk belőle kis háromszögeket. Forrósítsuk fel az olajat egy lábasban, majd süssük ki benne aranybarnára a tésztadarabokat. A megsült tésztákat tegyük itatóspapírra, hogy a felesleges olajat felszívja. A krémhez kanalazzuk a joghurtot egy tálba, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarpone sajtot és a porcukrot, majd jó alaposan keverjük össze. Tálaláskor tegyünk egy darab sült tésztát egy nagy tányér közepére, kanalazzunk rá a krémsajtos keverékből. Tetejére tegyünk egy szelet narancsot, majd ismételjük még kétszer. Csorgassuk meg a narancsos sziruppal, szórjuk meg összevágott dióval és bazsalikomlevelekkel.
Recept nyomtatás vagy megosztás