Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A cukormázhoz:
1. Elkészítjük a keksz tésztáját: a csipetnyi sóval elkevert lisztet és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadjuk felkockázva a hideg vajat, és összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a darált mogyorót, a tojássárgáját és a felaprított étcsokoládét, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, hozzáadunk 1–2 evőkanál tejfölt. A kész tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, sütőpapírral bélelünk ki 2–3 tepsit, és elővesszük a tésztát a hűtőből. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és formákat szaggatunk belőle, majd a tepsire tesszük, és 10–12 percig sütjük. Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl, és csak ekkor díszítjük.
3. A cukormázhoz egy tálban néhány mozdulattal lazán elkeverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk az extra finom porcukrot és a keményítőt, elkeverjük, majd kézi mixer habverőjével néhány perc alatt kikeverjük, közben hozzáadunk 1–2 csepp citromlevet is. Akkor jó, ha kifehéredett, sűrű, a habverőről nem folyik le. Ha nem elég sűrű, adunk még hozzá egy kis porcukrot. Egy tiszta nejlonzacskóba kanalazzuk, apró lyukat vágunk az egyik sarkán, és ezzel nyomunk mintát a kihűlt kekszekre, majd hagyjuk, hogy a cukormáz megszáradjon.
A hozzávalók 2–3 tepsi kekszhez elegendőek.
Recept nyomtatás vagy megosztás