Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Morzsoljuk el az élesztőt egy pohárban, adjuk hozzá félpohárnyi langyos vizet, majd keverjük el benne a cukrot is. Egy keverőtálba szórjuk a liszteket, és egy csipetnyi sóval ízesítsük. Öntsük rá a felfuttatott élesztőt, a dagasztógéppel kezdjük el dagasztani, és kis adagokban adjuk hozzá a langyos tejet, a tojások sárgáját és a szobahőmérsékletű vajat is. Keverjük addig, míg a tészta az edény falától kezd elválni, majd tegyük langyos helyre, és kelesszük kétszeresére. Ha megkelt, borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ki másfél centis vastagságúra. Egy kisebb szájú pohárral szaggassunk kis darabkákat a kinyújtott tésztából. Érdemes a pohár száját időnként bemártani olajba, így nem fog ráragadni. A kis tésztagaluskák egyik felét mártsuk be az olívaolajba, majd a darált mogyoróba. Vajjal alaposan kikent és liszttel megszórt tepsibe tegyük őket szorosan egymás mellé, míg a tepsi meg nem telik. Tetejére még szórhatunk a darát mogyoróból. Kelesszük még fél órát, majd előmelegített sütőben 140–150 fokon süsük 35–40 percig (légkeveréses sütő). A meggyszószhoz öntsük a meggybefőttet levével együtt egy kis lábasba, ízesítsük őrölt fahéjjal, cukorral és citromlével. Forraljuk fel, majd azonnal sűrítsük be a levét hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel. Ha elkészült a galuska, kanalazzunk a meggyszószból üvegtálkákba, tetejére tálaljuk a megsütött és szétszedett galuskákat, szórjuk meg porcukorral, és dekoráljuk gyümölcsökkel.
Recept nyomtatás vagy megosztás