Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Az omlós tésztához:
A habcsókhoz
Összeállításhoz:
A tojásokat szétválasztjuk a habcsók készítéséhez. A tojások sárgáját félretesszük az omlós tésztához. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét egy sóval. A cukrot lassan adagoljuk hozzá. Addig verjük a habot, amíg a cukor fel nem oldódik és a keverék fényes nem lesz.
Melegítsük elő a sütőt 90°C-ra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral. Töltsük a tojáshabot egy csillag formájú fúvókával ellátott habzsákba, és nyomjuk a kis habcsókokat a tepsire. Szárítsuk őket a sütőben körülbelül 1,5 órán keresztül, majd vegyük ki őket és tegyük félre.
Az omlós tésztához dolgozzuk össze a hozzávalókat. A tésztát tekerjük fóliába és 2 órán át pihentessük a hűtőben. A kinyújtott tésztából kör alakú formákat szúrjunk ki (a habcsókok méretének megfelelően), és sütőpapírral bélelt tepsin 170 °C-on kb 10 percig sütjük.
Kenjük meg a kekszeket mogyorókrémmel, és tegyünk a tetejükre egy-egy habcsókot. Helyezzük őket sütőpapírra és szórjuk meg kakaóval.
Recept nyomtatás vagy megosztás